Declaració de l'activitat 2023 i Comunicació de dades al registre (tràmit telemàtic obligatori: fins el 31 de març de 2024)

Com tramitar la inscripció al CCPAE (productors, elaboradors, comercialitzadors, importadors)

Consulta les convocatòries de feina vigents

 

 

Fes clic per subscriure't i rebre les notícies del CCPAE bisetmanalment

 

Webs d'interès
Gencat.cat Producció Agroalimentària Ecològica
Associació L'Era Formació, revista Agrocultura, Esporus
UE Web europea sobre agricultura ecològica
NOP Agricultura Ecològica als Estats Units d'Amèrica
Prodeca Promotora d'Export. Agroalimentàries
IRTA Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
INCAVI Institut Català de la Vinya i el Vi
INTERECO Agrupa les autoritats de control en AE
EOCC Agrupa autoritats i organismes de control a l'UE
ENAC Entidad Nacional de Acreditación

 

Inici arrow Sala de premsa arrow Notícies arrow Notícies arrow L'agricultura ecològica ja té Pla d'Acció
L'agricultura ecològica ja té Pla d'Acció Imprimir Correu

El Govern va aprovar ahir el Pla d'Acció per a l'Alimentació i l'Agricultura Ecològiques per al període 2008-2012. L'objectiu és promoure les produccions i el consum de productes i aliments ecològics a Catalunya, els beneficis socials i ambientals i la qualitat dels productes obtinguts.

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va dir, durant la presentació de l'acord de Govern, que aquest Pla ha de servir per "incrementar en un 30% els conreus ecològics a Catalunya i en un 50% el consum de productes ecològics". El pressupost aprovat per posar en marxa les 105 actuacions del Pla és de gairebé 37 milions d'euros.

Actualment hi ha en territori català 60.095 ha de producció ecològica, que significa un 5% del total de la superfície total. A més, hi ha 139 explotacions ramaderes beneficiàries de ramaderia ecològica. Fruit d'això, el Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE) haurà certificat aquest 2008 més de 1.000 productes.

El Pla d'Acció serà una eina que pretendrà ajudar de forma transversal a millorar la situació i superar els problemes que dificulten un major creixement de les produccions i el consum dels aliments ecològics. Aquest instrument estableix els següents objectius estratègics:

1. Foment de la informació i el consum: Fomentar el consum d'aliments ecològics, especialment de producció local i en circuïts curts de distribució, mitjançant la formació i informació del consumidor. 2. Foment de les produccions: Promoure una agricultura i ramaderia el més respectuosa amb el medi ambient possible, que cuidi l'entorn i fomenti la biodiversitat, que eviti contaminacions en sòls i aigües; que mantingui les varietats tradicionals i que tingui especial cura pel benestar animal. 3. Foment del sector: Reforçar les estructures del sector professional de l'alimentació ecològica mitjançant polítiques que n'incrementin la competitivitat i les seves possibilitats comercials, i que afavoreixin el desenvolupament d'iniciatives lligades al territori i als valors socioculturals. 4. Foment de la qualitat: Fomentar un sistema de producció certificada d'aliments de qualitat, mitjançant processos i normes que ajudin a conservar les virtuts organolèptiques, nutricionals i de seguretat, i amb garanties de traçabilitat des del productor fins al consumidor. 5. Foment de la innovació: Endegar i potenciar línies de recerca orientades estudiar les virtuts dels productes ecològics i a establir i transmetre els coneixements necessaris per a poder obtenir productes i aliments ecològics en les nostres condicions, i formar professionals amb competència tècnica en aquest sistema de producció. 6. Foment de les polítiques: Reconèixer l'interès general del sistema ecològic de producció potenciant polítiques integrals i transversals de foment i creant i reforçant les estructures tècnico-administratives per dur-les a terme.

L'elaboració d'aquest Pla d'Acció la va acordar el propi Govern a proposta del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). La consecució del Pla ha estat al càrrec d'un Grup Interdepartamental liderat per DAR on també han participat representants dels departaments de la Presidència; Economia i Finances; Educació; Salut; Innovació, Universitats i Empresa, i Medi Ambient i Habitatge. Aquest Grup Interdepartamental va crear una Taula de participació social, amb representants del sector interessat en la producció d'aliments ecològics, com a òrgan de participació on s'han explicat i consultat les propostes d'actuació.

Agenda

Abril 2024
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dj
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Projecte de dinamització territorial (PAE)

 

Mitjans de lluita fitosanitària

 

 

Llotja PAE

 

L'Era, Espai de Recursos Agroecològics

 

Descobreix l'Ecosegell.cat! Un joc educatiu per aprendre sobre la producció ecològica a l'escola i a casa